LA NOSTRA HISTÒRIA

Tradició i qualitat des del 1929

El nom de Mauri ens reporta la més pura tradició i qualitat de principis de segle XX. El fundador d’aquesta saga de pastissers va ser en Francesc Mauri, que va començar l’ofici de pastisser a Manresa.

Quan va arribar a Barcelona va obrir un petit local a Hostafrancs, on tenia encisats tots els clients amb la seva selecta pastisseria. El seu esperit inquiet el va fer inaugurar juntament amb dos socis el restaurant Núria, al bell mig de la Rambla de les Flors, un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona de principis de segle.

L’Èxit del Núria no va apaivagar la seva set d’emprenedor: ell el que volia era un negoci propi per a la seva família, així que es va vendre les seves accions i el 15 d’agost del 1929 va adquirir un antic establiment de queviures a la zona més senyorial de l’Eixample de Barcelona, al cor de la Rambla de Catalunya. Al principi va seguir sent una botiga de queviures, d’aquí la presència de les pintures del sostre amb la figura de la deessa de l’abundància. Però el sr. Mauri mai no va oblidar la seva vocació, la pastisseria, i ben aviat va començar a introduir els seus dolços per convertir-se en una confiteria.

Així, amb l’ajuda de la seva dona, Ramona Cañellas, va poder fer realitat la seva il·lusió, la pastisseria, on feien des de dolços, el pa i els croissants pels veïns, fins a la més fina pastisseria per a la burgesia catalana de principis del segle XX.

L’empresa va anar creixent i l’any 1969 va afegir una secció d’entrepans, canapès, rebosteria salada i un saló de te, cafeteria i degustació. Uns anys més tard, al novembre de 1978, es va inaugurar la Bomboneria, un establiment dedicat al plaer de la xocolata, amb saló de té i venda d’objectes de regal. Tres anys més tard es va iniciar la secció de vianda cuinada i servei de càtering, oferta que s’amplia el gener de 1984 amb l’obertura de la xarcuteria, una botiga comunicada a l’anterior, on trobem tot tipus de plats cuinats per emportar, selecció de vins i caves, el servei de “càtering” així com un espai on fer un àpat ràpid sense oblidar la qualitat.

Ramona Cañellas i Escuder
Francesc Mauri i Ciuró

Però no tot van ser llums: la Guerra Civil, la mort dels fundadors i l’incendi del 13 de desembre de 1955 van ser uns cops durs, però la família va fer pinya i amb l’ajuda del personal i la col·laboració desinteressada de la comunitat pastissera de Barcelona, van aconseguir tenir el negoci com era abans, amb els mobles i detalls daurats, els llums d’antiquari i les pintures modernistes restaurades.

L’empresa va anar creixent i l’any 1969 va afegir una secció d’entrepans, canapès, rebosteria salada i un saló de te, cafeteria i degustació. Uns anys més tard, al novembre de 1978, es va inaugurar la Bomboneria, un establiment dedicat al plaer de la xocolata, amb saló de té i venda d’objectes de regal. Tres anys més tard es va iniciar la secció de vianda cuinada i servei de càtering, oferta que s’amplia el gener de 1984 amb l’obertura de la xarcuteria, una botiga comunicada a l’anterior, on trobem tot tipus de plats cuinats per emportar, selecció de vins i caves, servei de càtering així com un espai on fer un àpat ràpid sense oblidar la qualitat.

Amb la construcció al maig de 1990 de dos nous salons, es millora el servei de cafeteria- restaurant,  a les seves taules els entrepans, canapès, rebosteria salada i d’altres es donen la mà amb els tastets ràpids, els plats del clàssic menú migdia o la nostra carta.

Finalment l’any 2012 s’obre la terrassa a la Rambla de Catalunya, una de les més populars del barri, on es poden assaborir els nostres productes de pastisseria, fer unes tapes a mitja tarda o bé dinar o sopar mentre es gaudeix de l’encant de la Rambla.

Amb tota aquesta transformació i l’esforç diari de totes les persones que formen i han format part de Mauri, sense oblidar la fidelitat de tots els nostres clients i col·laboradors, hem pogut arribar a ser el que som avui dia, convertint-nos en una de les sagues més dolces de Barcelona on ara ja treballa la quarta generació de la família i que enguany compleix noranta anys.

L’obrador al 1931
Anunci de la inauguració del Saló de Té al 1964
La botiga al 1939